Балкан ще продължи да разчита на Петър Златанович

Договорът на наставника ще бъде подновен

718

В Балкан нямат намерение да правят промени на старши треньорския пост. Начело на „зелените“ ще продължи да бъде Петър Златанович. Това обяви президентът Сашо Везенков пред Superbasket.bg. Договорът на сърбина ще бъде подновен за още един сезон.

Ръководството и треньорският щаб се запазват. Контрактът на старши-треньора ще бъде подновен за следващата година“, бе краткият коментар на Везенков.

Сърбинът пое ботевградчани в средата на декември миналата година и успя да си свърши работата по отличен начин. Той изведе тима от Ботевград до шампионската титла в НБЛ и до полуфиналите в турнира за Купата на България през миналия сезон.

Преди това младият наставник изпълняваше ролята на асистент от 2016 до 2020 година и през 2021/2022 в отбора. 35-годишният специалист бе помощник в щабовете на Небойша Видич и Йовица Арсич. Роденият в Лесковац треньор остави следва и при първите си два периода в Балкан. На сметката си Златанович има още две шампионски титли. Срещу името му личат още два сребърни медала в българския елит и един бронз от турнира за Купата на България.

ЧРЕЗGoogle
ИЗТОЧНИКSuperbasket.bg
Предишна статияБалкан няма да участва в Шампионската лига
Следваща статияИва Костова остава още един сезон във Франция
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."