17.4 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаБалкан с първа грешка във ФИБА Къп (видео)

Балкан с първа грешка във ФИБА Къп (видео)

Българският шампион загуби от Спортинг

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан претърпя първо поражение във ФИБА Къп през този сезон. Българският шампион загуби от Спортинг със 72:90 при визитата си в Лисабон в последния си мач от група А на надпреварата.

И ОЩЕ: „Зелените“ финишират първи в своя поток с баланс от 3-1 и продължават напред в турнира. Португалците са втори с 2 успеха и 2 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Димитър Димитров се отчете с 20 точки за Балкан. Карл-Йохан Липс добави 13 и 5 борби. Майки Диксън вкара 12 точки плюс 6 асистенции.

Маркъс Ловет бе много полезен за Спортинг и регистрира дабъл-дабъл – 26 точки и 10 асистенции. Едуард Екиор реализира 18 и грабна 13 борби. Майк Мур остана с 14 точки.

КЛЮЧЪТ: Португалците демонстрираха по-добра успеваемост в стрелбата от средно-далечно разстояние – 52.2% срещу 38.6% за отбора на Петър Златанович. Освен това, Спортинг имаше и повече асистенции – 21 завършващи подавания срещу 15 за „зелените“.

СТАТИСТИКА ОТ СПОРТИНГ – БАЛКАН

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани