6.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоЕвропаБалкан с позиция относно европейското си участие

Балкан с позиция относно европейското си участие

От ботевградския клуб очертаха и целите си за следващия сезон

Балкан излезе с позиция относно участието си в европейските клубни турнири през есента. Както вече стана ясно, първенецът в НБЛ няма да играе в Шампионската лига, а ще се изявява във ФИБА Къп през 2022/2023.

Два родни отбора във ФИБА Къп през следващия сезон

Ето и каква е позицията на Балкан:

Бихме искали да потвърдим новината, че баскетболен клуб „Балкан“ няма да участва през сезон 2022/23 в квалификациите на Шампионска лига, каквото право имаше след спечелването на титлата на България. Причината за неучастието са инфраструктурни изисквания, които клубът не покрива за място в най-силния клубен турнир на ФИБА. Изискванията на Шампионска лига са всеки участващ клуб да разполага с 4-звезден хотел в радиус до 20 километра от своята зала. 

Поради ремонтна дейност на хотела, с който клубът работи основно в последните години, БК Балкан не може да изпълни основно изискване на турнира, както и да предложи алтернативен вариант. Това е и причината през месец юли националният отбор на България по баскетбол също да премести мачовете от третия прозорец на квалификациите за Световното първенство в друг град, който разполага с по-добри условия. Не смятаме, че пречката е причина Балкан да играе своите мачове на друго място, защото целта на баскетболния отбор е да радва жителите на Ботевград. 

Надяваме се, че в близко бъдеще Ботевград ще има възможност да приеме отново форуми от най-високо европейско и световно ниво, а мъжкият баскетболен отбор на Балкан ще може да участва в европейски турнири от такъв ранг пред собствена публика. 

БК „Балкан“ ще преследва своите амбиции за силно представяне в Европа във втория по сила турнир на ФИБА – Купата на ФИБА Европа, където се надяваме да отговорим на заложените условия като четири пъти участник в последните пет години. Целта на мъжкия отбор на „Балкан“ в следващия сезон е да подобри своето представяне във ФИБА Къп, защита на шампионската титла на България и възможност да стане първият български отбор в групите на Шампионска лига. 

С уважение,

БК „Балкан“

24.06.2022 год.

ПрезGoogle
ИзточникBalkan-basket.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани