20.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияБалкан спечели срещу Спартак у дома (видео)

Балкан спечели срещу Спартак у дома (видео)

Ботевградчани с победа №23 в края на редовния сезон

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан фиксира 23-ти успех за край на редовния сезон в НБЛ. Отборът на Петър Златанович победи Спартак със 78:67 у дома в мач от последния 33 кръг в родния елит. Шампионите имат в актива си и 7 загуби, с което се намират на второ място в класирането, докато плевенчани са пети с баланс от 16-14.

НАЙ-ДОБРИ: Христо Захариев се отчете с 18 точки за Балкан, които допълни с 5 борби и 5 асистенции. Мануел Суарес добави 14 и 6 борби. Павлин Иванов и Пол Джаксън приключиха съответно с по 11 и 10 точки.

Седариан Рейнс бе най-резултатен за Спартак с 12 точки и 6 борби. Станимир Маринов финишира с 11. С по 10 точки останаха Семаджи Хейнс-Джоунс, Цветомир Чернокожев и Николай Стоянов.

И ОЩЕ: Ивко Ивков се завърна в игра за Спартак, но в групата не бе Симеон Илиев. За Балкан по екипи не бяха Димитър Димитров и Илиян Пищиков.

РАЗВИТИЕТО: Гостите стигнаха до аванс от 6 точки в първия период след успешни акции на Мартин Маринов, Ивко Ивков и Седариан Рейнс. Балкан отговори чрез Христо Захариев и Мануел Суарес за 13:13. Спартак пак поведе чрез Николай Стоянов, Седариан Рейнс и Семаджи Хейнс-Джоунс за 21:16, но тройка със сирената в края на първата част на Константин Тошков фиксира 19:21. През втория период „зелените“ стартираха втория период със серия от 6-0, за да обърнат до 25:21. Плевенчани обаче реагираха и чрез Станимир Маринов, Николай Маринов и Семаджи Хейнс-Джоунс отново излязоха напред с 32:29. Балкан не се отказваше и чрез Павлин Иванов, Пол Джаксън и Николай Грозев отново се оказа напред с 41:38. Кош със сирената на Николай Стоянов фиксира 40:41 на голямата почивка.

След паузата домакините направиха преднината си 9 точки след серия от 10-1 за 51:42. След това Спартак на два пъти намаляваше пасива си до 7-8 точки, но Балкан не изпусна лидерството и спечели със 78:67.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Плейофите в НБЛ започват на 2 май. В сериите ще се играе до два успеха от три срещи. На 1/4-финалите Балкан ще срещне Берое, а Спартак ще спори с Черноморец.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – СПАРТАК ПЛЕВЕН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

6 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани