Юта еднолично начело на Запад (видео)

"Джазмените" отказаха Портланд, двама с контузии

319

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Юта излезе еднолично начело в класирането на Западната конференция на НБА. „Джазмените“ отказаха Портланд със 118:113 като гости, за да достигнат до втора поредна и общо 12-та победа в най-силното първенство в света.

НАЙ-ДОБРИ: Малик Бийзли се включи от пейката за Юта с 29 точки. Джордан Кларксън добави 28. Лаури Марканен оформи дабъл-дабъл – 23 точки и 10 борби.

Анфърни Саймънс бе най-резултатен за Портланд с 23 точки, 8 борби и 7 асистенции. Джош Харт вкара 19 плюс 8 борби. Юсуф Нуркич остана с 18 точки и 7 борби.

КЛЮЧЪТ: Джордан Кларксън даде искрата на Джаз в края на двубоя, като отбеляза 8 поредни точки в последните 1.48 мин. Гостите преодоляха липсата на Майк Конли, който получи травма в лявото коляно и напусна в началото на четвъртия период, докато след същия сблъсък Деймиън Лилард излезе от игра с контузия в десния прасец.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 22 ноември Юта ще излезе срещу Лос Анджелис Клипърс, а Портланд ще играе срещу Милуоки.

СТАТИСТИКА ОТ ПОРТЛАНД – ЮТА

Предишна статияБерк Мехмед: Получи се наистина страхотен мач
Следваща статияАтланта попари Торонто с кош в края на продължението (видео)
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."