20.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияБалкан остави Левски без точка 4 минути в края, за да грабне...

Балкан остави Левски без точка 4 минути в края, за да грабне победата (видео)

Шампионите спряха серия от две поредни загуби в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан прекрати серия от две поредни загуби в НБЛ. В своята „Арена Ботевград“ отборът на Петър Златанович надви Левски със 77:68 в мач от 26 кръг в родния елит. Шампионите са с баланс от 17-6 и са втори в класирането, докато носителят на Купата на България има 12 успеха и 11 поражения на шестото място.

НАЙ-ДОБРИ: Мануел Суарес финишира с 22 точки и 8 борби за Балкан. Пол Джаксън добави 16. Павлин Иванов остави срещу името си 11 точки, 6 борби и 9 асистенции.

Алън Арнет бе най-добър за Левски с 23 точки. Джон Флорвиъс се разписа с 14 и 9 борби. Асен Великов остана с 13 точки, 5 борби и 6 асистенции.

И ОЩЕ: В игра за ботевградчани днес не се появиха Николай Грозев и Илиян Пищиков, а за столичани в групата не бе Лъчезар Димитров.

КЛЮЧЪТ: Двата отбора си размениха по една част през първото полувреме, като първата бе за „зелените“ след 24:15. Вторият период пък „сините“ успяха да се доближат, като фиксираха 39:43 на голямата почивка.

След паузата Балкан стигна до преднина от 10 точки за 51:41 чрез Павлин Иванов, Пол Джаксън и Димитър Димитров. Гостите обаче нямаха намерение да се отказват и чрез Джон Флорвиъс, Алън Арнет, Асен Великов и Николай Михайлов намалиха до 59:63. През последните 10 минути Левски обърна чрез Серхий Павлов и Алън Арнет за 68:67, но Балкан направи серия от 10-0, дело на Димитър Димитров, Мануел Суарес и Пол Джаксън, за да стигне до крайното 77:68 в своя полза.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 1 април Балкан ще играе срещу Берое, докато Левски ще бъде домакин на Черноморец. 

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – ЛЕВСКИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани