10.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаВезенков най-полезен, Олимпиакос строши каръка в Евролигата (видео)

Везенков най-полезен, Олимпиакос строши каръка в Евролигата (видео)

Българинът с основна заслуга за победа на гръцкия гранд

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос прекъснаха серията си от седем поредни загуби в Евролигата. Българинът и тимът му надиграха Цървена Звезда с 94:79 у дома в мач от 28 кръг в турнира на богатите.

„Чувствам се страхотно, защото най-после победихме, мисля след 40-45 дни. Бяхме в много лоша серия, не можехме да намерим начин да спечелим. Надявам се отсега нещата да са по-позитивни, да имаме повече позитивна енергия и да продължим по този начин. Не говоря за себе си, когато отборът побеждава, това е най-важното“, каза Александър Везенков.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило за 11-ти път през този сезон премина двуцифрената бариера за Олимпиакос в Евролигата, като бе близо и до личния си рекорд.

Александър Везенков отбеляза 17 точки, като бе 2/4 от средно разстояние, 3/6 зад дъгата и 4/4 от линията за изпълнение на наказателни удари. На сметката си той остави още 5 борби, 3 асистенции и 2 откраднати топки за 33 минути, като бе най-полезен за своя тим – с КПД 26.

От неговите съотборници Шакил МакКисик бе най-резултатен с 20 точки. Костас Слукас се отчете с 14 и 7 асистенции.

Марко Симонович бе най-добър за Цървена Звезда с 19 точки. Огнен Добрич остана с 11.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: „Звездашите“ се върнаха през третия период след серия от 11-1, но Олимпиакос отговори с 12 безответни точки, за да излезе напред със 78:67. Гостите намалиха пасива си до 5 точки, но Шакил МакКисик и Костас Слукас подпечатаха успеха на гръцкия гранд.

КЪМ КЛАСИРАНЕТО: Олимпиакос е с баланс от 13-16, като заема 13-то място в подреждането, докато сърбите са 17-ти със 7 успеха и 21 поражения.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 12 март Александър Везенков и компания ще играят срещу Зенит, а ден по-рано Цървена Звезда ще излезе срещу Химки.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани