19.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияБалкан няма празно срещу Левски този сезон

Балкан няма празно срещу Левски този сезон

Трети успех за ботевградчани над шампионите във всички турнири

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан записа трета победа над Левски през сезона във всички турнири. В своята „Арена Ботевград“ отборът на Небойша Видич се наложи над своя съперник с 80:69 в последния мач от 9 кръг в НБЛ. Ботевградчани са с баланс от 6-3 и са четвърти, докато столичани са със 7 успеха и 3 поражения, но имат и двубой повече, заемайки втора позиция.

НАЙ-ДОБРИ: Дерик Маркс се отчете с 16 точки и 8 асистенции за Балкан. Дивон Уошингтън се включи от пейката с 15 и 5 борби. Димитър Димитров завърши с 14 точки и 5 асистенции. Калил Дюкс се разписа с 12 и 7 асистенции.

Венцислав Петков бе най-резултатен за Левски с 20 точки и 5 борби. Марио Литъл финишира с 18. Илайджа Митро-Лонг остана с 15 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Двата състава се захапаха още от самото начало, като вървяха кош за кош през почти цялата първа четвърт. В края й обаче Николай Грозев и Дивон Уошингтън изведоха Балкан напред с 20:16. През втория период ботевградчани увеличиха аванса си до 6 точки, но Левски отвърна с две тройки на Илайджа Митро-Лонг и Венцислав Петков за 24:24. Марио Литъл даде предимство на гостите за 28:26, но Балкан контрира чрез Дерик Маркс и Димитър Димитров за 31:28 в своя полза. Илайджа Митро-Лонг върна равенството за 31:31, но Калил Дюкс отново даде преднина на домакините за 36:31 на голямата почивка.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата ботевградчани стигнаха до +8 точки, но шампионите не се отказваха. Цветомир Чернокожев, Марио Литъл, Ивица Радич и Венцислав Петков обърнаха нещата в полза на столичани за 50:49. „Зелените“ отговориха чрез Дивон Уошингтън, Димитър Димитров, Дерик Маркс и Трейвин Тибодо за 59:50. Венцислав Петков и Ивица Радич прекъснаха сушата за „сините“ за 55:62. През последните 10 минути грешките и пропуските преобладаваха, а това бе добре дошло за Балкан, който запазваше лидерството си. Все пак Илайджа Митро-Лонг намери пътя към коша за 60:66. Последваха две технически нарушения за пейката на Левски, а това донесе още две точки в актива на Балкан за 68:60. Ивица Радич даде надежди на тима от София за 65:71. От другата страна далечен снаряд на Дерик Маркс фиксира 76:67 1.27 мин. преди края. Последният не трепна и от фаул линията, за да направи аванса на отбора си 11 точки, което се оказа достатъчно за крайното 80:69.

И ОЩЕ: В групата на Балкан, заради изкълчен глезен, не бе Станимир Маринов, а от другата страна липсваха Христо Захариев и Чавдар Костов, които също се възстановяват от контузии.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 30 декември Балкан ще приеме Ямбол. Следващият мач на Левски ще бъде на 5 януари догодина срещу Рилски спортист.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – ЛЕВСКИ 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани