3 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияБалкан с победа при завръщането на Станимир Маринов в игра (видео)

Балкан с победа при завръщането на Станимир Маринов в игра (видео)

Ботевградчани отказаха Спартак Плевен у дома

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан записа втора поредна победа в НБЛ през 2021/2022. Селекцията на Небойша Видич се наложи над Спартак с 90:81 в първия си домакински мач в шампионата през новия сезон. Ботевградчани са с баланс от 2-0, докато плевенчани са с 2 загуби.

И ОЩЕ: Станимир Маринов, който пропусна подготвителния период и старта на сезона в НБЛ заради травма, се завърна в игра. Гардът получи 16 минути, в които се отчете с 3 точки, 3 борби, 6 асистенции и 1 открадната топка.

НАЙ-ДОБРИ: Калил Дюкс наниза 28 точки за Балкан, от които 6 тройки. Дерик Маркс добави 20 и 5 асистенции. Трейвин Тибодо оформи дабъл-дабъл – 13 точки и 15 борби. Николай Грозев приключи с 11.

Димитър Маринчешки бе най-резултатен за Спартак Плевен с 24 точки и 5 борби. Симеон Илиев остана с 11 и 6 борби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Гостите не се забавиха и на бърза ръка си осигуриха двуцифрен аванс за 22:11 чрез Димитър Маринчешки, Симеон Илиев и Николай Стоянов. Балкан отговори чрез Дерик Маркс и Калил Дюкс за 18:24 след 10 минути игра. През втория период домакините стигнаха до обрат чрез Алихан Демир, Крис Минков и Трейвин Тибодо за 35:33. Последваха няколко смени на водачеството преди Божидар Аврамов и Мартин Маринов да фиксират 44:42 в полза на Спартак. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата „зелените“ увеличиха оборотите и отново излязоха напред с 57:52 чрез Калил Дюкс, Николай Грозев и Алихан Демир. Спартак не даваше на съперника да направи по-голям аванс и сведе пасива си до 61:62 чрез Димитър Маринчешки, Николай Стоянов и Коча Йовович. През последната четвърт Балкан дръпна с 9 точки чрез Калил Дюкс, но Спартак не се отказваше и чрез Димитър Маринчешки, Симеон Илиев и Ивко Ивков се озова на 4 точки зад съперника. Серия от 7-0, дело на Дерик Маркс и Трейвин Тибодо, даде двуцифрен аванс на Балкан, което се оказа достатъчно за крайното 90:81.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 23 октомври Балкан ще гостува на Берое, а Спартак Плевен ще играе срещу Черно море Тича.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – СПАРТАК ПЛЕВЕН

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани