11.2 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияБалкан не се даде на Академик (видео)

Балкан не се даде на Академик (видео)

Мартин Сотиров навъртя 25 точки за ботевградчани

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Без Йордан Минчев и Георги Герганов Балкан спечели за шести пореден път в НБЛ този сезон. В своята „Арена Ботевград“ отборът на Небойша Кнежевич надви Академик Пловдив с 86:85 в последния мач от 22 кръг в шампионата при мъжете.

И ОЩЕ: „Зелените“ са четвърти с баланс от 14-8, докато селекцията на Йордан Янков приключва втория етап на редовния сезон на 10-то място със 7 успеха и 15 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Мартин Сотиров се отчете с 25 точки за Балкан, от които 5 тройки. Майки Диксън добави 19. С по 13 точки финишираха Димитър Димитров (9 борби, 7 асистенции) и Сюприйм Хана (5 асистенции).

Джъстин Маккол бе най-добър за Академик със 17 точки и 11 борби за дабъл-дабъл. Ренел Къмингс го последва с 16 и 5 асистенции. Филип Хенри регистрира 14 точки. Томислав Минков остана с 11.

КЛЮЧЪТ: Двата тима изнесоха оспорван мач, в който разликата за нито един от тях не премина 10 точки. В последната четвърт Академик поведе със 74:71 чрез Кръстомир Михов и Томислав Минков, но Балкан обърна чрез Мартин Сотиров и Майки Диксън за 79:75. Пловдивчани обаче не се отказаха и сведоха пасива си до 2 точки с успешни акции на Мартин Маринов и Филип Хенри. Балкан не се даде и чрез Димитър Димитров и Мартин Сотиров отново поведе с 5 точки за 86:81. Три успешни наказателни удара на Ренел Къмингс намалиха до 85:86, но до финалната сирена никой повече не се разписа.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Пауза за националните отбори и европейските квалификации. Очаква се мачовете в НБЛ да се подновят в началото на март. 

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – АКАДЕМИК

Вижте пълен запис на мача:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани