10.8 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългарияЯнко Янков: Разлика от 15 борби под двата коша е доста сериозна

Янко Янков: Разлика от 15 борби под двата коша е доста сериозна

Целта ни е да завършим първенството по възможно най-добрия начин, допълни наставникът на Шумен

„В този мач ни липсваха много неща. Бяхме надиграни категорично. Балкан е с по-висока класа. Надскочи ни и под двата коша. Моите момчета, с изключение на доста слабата първа част, която изиграхме, в останалото време се опитахме да се противопоставим и да заиграем по-добре. Определено играем с по-нисък състав и затова ни е трудно да овладеем борбата. Разлика от 15 борби под двата коша е доста сериозна. Заслужена победа на Балкан, желая им успех„, бе коментарът на треньора на Шумен Янко Янков след загубата в Ботевград с 80:109 в мач от НБЛ.

„Пуснах в игра всички, сред които и две момчета по на 15 години – Станислав Бънков и Ивелин Йорданов. Това е бъдещето на клуба. Като цяло шест момчета от отбора са продукт на нашата школа. Тези момчета обаче трябва да оценят шанса, който ни се предоставя да имаме отбор в НБЛ и те като местни трябва да работят повече и да израстват, защото се вижда, че са доста далеч от това да играят на това ниво. Гледаме напред стъпка по стъпка. Целта ни е да завършим първенството по възможно най-добрия начин. И във всяка среща да се опитваме да покажем по-добра игра, за да можем да зарадваме нашата публика, нашите благодетели и спонсори, за да продължи да ни има като отбор“, допълни наставникът на „жълто-зелените“, които са с баланс от 3-15 и са последни в класирането.

Балкан мина кота 100 срещу Шумен (видео)

Ето и какво сподели за срещата баскетболистът на Шумен Георги Кендеров:

„Балкан тотално ни надигра. Не ни достигна най-вече ротация. 110 точки са много. Хвърлихме се, но не успяхме да се противопоставим. Досега през сезона можехме да се представим в някои срещи по-добре. Не ни стигна като че ли опит и малко шанс. Но мисля, че имаме резерви и трябва да ги напаснем, за да заиграем по-добре.

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани