13 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияБалкан издържа на щурма на Ямбол (видео)

Балкан издържа на щурма на Ямбол (видео)

Ботевградчани си върнаха второто място в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан постигна втора поредна победа в НБЛ. Селекцията на Петър Златанович надви Ямбол с 89:84 като гост в среща от 29 кръг в родния елит. „Зелените“ са с баланс от 19-7 и си върнаха второто място в класирането, докато ямболии са девети със 7 успеха и 19 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Денг Адел реализира 21 точки плюс 8 борби за Балкан. Мануел Суарес го последва с 20 и 10 борби. Пол Джаксън се отчете с 13 точки. С по 12 приключиха Павлин Иванов (5 борби и 8 асистенции) и Димитър Димитров. 

Декуан Морис бе най-резултатен за Ямбол с 19 точки. Трей Сампсън остави срещу името си 18 и 8 борби. Павел Маринов вкара 15 точки в добавка към 5 борби и 5 асистенции. Камерън Бърханън регистрира 13 и 5 борби. Георги Герганов остана с 11 точки и 5 асистенции.

КЛЮЧЪТ: След едно полувреме игра Балкан имаше аванс от 8 точки за 46:38. След паузата „зелените“ стояха близо до двуцифрения аванс благодарение на Павлин Иванов, Димитър Димитров и Пол Джаксън. Ямболии обаче не се отказваха и чрез Декуан Морис, Александър Матушев, Павел Маринов и Трей Сампсън обърнаха нещата в своя полза за 67:66 след 30 минути. През последната четвърт надлъгването продължи преди Пол Джаксън и Мануел Суарес да изведат отново Балкан до преднина от 4 точки. Домакините стигнаха до равенство за 82:82 след тройка на Камерън Бърханън, но Николай Грозев и Денг Адел бяха точни за 86:82 в полза на „зелените“. Павел Маринов даде нов шанс на Ямбол след 84:86, но успешен наказателен удар на Мануел Суарес и кош на Денг Адел подпечатаха успеха на Балкан за 89:84.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 14 април Балкан ще гостува на Черно море Тича, докато Ямбол ще излезе срещу Рилски спортист.

СТАТИСТИКА ОТ ЯМБОЛ – БАЛКАН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани