Балкан в първа урна за жребия във ФИБА Къп (видео)

Той ще бъде утре от 12.30 ч.

534

Балкан попадна в Урна 1 за жребия за 2022/2023 във ФИБА Къп. Както вече стана ясно, ботевградчани ще започнат участието си в турнира от редовния сезон.

В Урна 1 са още Орадея (Румъния), ХАКРО (Германия), Донар (Нидерландия), Газиантеп (Турция), Анвил (Полша), Порто (Португалия) и Апоел Галил Елион (Израел). Останалите тимове за жребия за редовния сезон са разпределени в още три урни.

За място в редовния сезон на ФИБА Къп ще се бори и Рилски спортист. Носителят на Купата и Суперкупата на България ще участва в квалификациите за надпреварата, които ще бъдат между 27 и 30 септември.

Балкан в редовния сезон, Рилски в квалификациите за ФИБА Къп

32 клуба са регистрирани за ФИБА Къп през през 2022/2023, включително отборите, които са класирани директно в редовния сезон, както и тези, които ще се състезават в квалификациите.

Общо 19 тима, които ще се включат в пресявките за Шампионската лига, са заявили своето желание да продължат във ФИБА Къп, ако не продължат в първия по сила турнир, който международната централа организира. Само 18 от тях обаче ще могат да се присъединят към останалите в редовния сезон на ФИБА Къп.

Жребият за 2022/2023 във ФИБА Къп ще бъде утре (14 юли) от 12.30 ч.

Ето и къде можете да го проследите пряко:

Предишна статияДжоел Ембийд получи френски паспорт
Следваща статияБруклин иска да приключи трейда на Дюрант преди този на Ървинг
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."