5.6 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоЕвропаАнадолу Ефес превзе Милано на старта на плейофите в Евролигата (видео)

Анадолу Ефес превзе Милано на старта на плейофите в Евролигата (видео)

Турският гранд лимитира италианците до 48 точки в мач №1 от серията

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Анадолу Ефес отмъкна домакинското предимство на Армани Милано в плейофите на Евролигата. Селекцията на Ергин Атаман демонстрира защита като по учебник и спечели с 64:48 като гост в „Медиоланум Форум“ в първия си мач от елиминациите в турнира на богатите през този сезон.

И ОЩЕ: 48-те точки, реализирани от Армани Милано тази вечер, са най-малкото вкарани в плейофен мач в Евролигата. Преди това Монтепаски Сиена отбелязва 53 точки в двубой от този фаза срещу Панатинайкос в Атина през 2009 г.

Срещу себе си имаме страхотен отбор, но в плейофите сме много концентрирани върху защитата. Ние сме добър тим, те са добър тим, в тези мачове малките неща имат най-голямо значение. Съсредоточени сме върху силните страни на съперника. Тази вечер свършихме страхотна работа в отбрана“, сподели баскетболистът на Анадолу Ефес Шейн Ларкин след срещата.

НАЙ-ДОБРИ: Шейн Ларкин и Василие Мицич вкараха по 16 точки за победителите, като вторият грабна и 7 борби.

Николо Мели единствен финишира с двуцифрен точков актив за Армани Милано – 10 точки и 6 борби, но се контузи в края на двубоя.

КЛЮЧЪТ: Ефес нанесе своя удар след почивката, воден от дуото Шейн Ларкин и Василие Мицич. В третия период гостите на два пъти достигаха до двуцифрен аванс, като при втория фиксираха 46:34 след 30 минути игра. До финалната сирена миналогодишният шампион в Евролигата не изпусна лидерството и сложи точка на спора с крайното 64:48.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Играе се до три успеха от пет двубоя. Мач №2 между Армани Милано и Анадолу Ефес ще бъде на 21 април (четвъртък). 

СТАТИСТИКА ОТ АРМАНИ МИЛАНО – АНАДОЛУ ЕФЕС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани