19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългари в чужбинаАлександър Везенков отново над всички за Олимпиакос в Гърция

Александър Везенков отново над всички за Олимпиакос в Гърция

Крилото отбеляза 19 точки във втория мач от серията срещу Арис

Александър Везенков и Олимпиакос влязоха с гръм и трясък в полуфиналите на гръцкия елит. Българинът и отборът му отново не срещнаха трудности срещу Арис след 82:58 като гости, с което сложиха точка на спора в серията от 1/4-финалите с 2-0 победи.

206-сантиметровият баскетболист за втори път в рамките на три дни бе най-добър за Олимпиакос. Спортист №1 на България за 2022 г. наниза 19 точки, допълнени от 4 борби, 1 асистенция и 2 откраднати топки.

При стрелбата си Александър Везенков бе 7/9 от средно разстояние, 1/3 от тройката и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари. Всичко той стори за 20 минути на паркета като титуляр.

От неговите колеги Янулис Ларенцакис се отчете с 14 точки, а Костас Слукас добави 11 и 6 асистенции.

За Арис Василис Кавадас вкара 13 точки.

Александър Везенков и компания се възползваха от грешките на съперника, които превърнаха в общо 35 точки. Освен това, „червено-белите“ бяха по-добри в подкошието, след като грабнаха 36 срещу 26 борби за Арис.

В следващия кръг на плейофите в гръцкия шампионат Александър Везенков и Олимпиакос ще се изправят срещу победителя от двойката ПАОК/Промитеас Патра.

СТАТИСТИКА ОТ АРИС – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани