15.7 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНБААлександър Везенков и Сакраменто влязоха в залата (видео)

Александър Везенков и Сакраменто влязоха в залата (видео)

Българинът и новите му съотборници ще се подготвят за старта на сезона в НБА

Aлександър Везенков и Сакраменто дадоха старт на тренировъчния си лагер отвъд океана. Българинът и новият му отбор влязоха в залата, където ще се подготвят за старта на 2023/2024 в най-силното първенство в света.

206-сантиметровият баскетболист ще дебютира в НБА през новия сезон. Така той ще се превърне във втория играч от нашата страна, който ще запише мачове в лигата след легендата Георги Глушков (б.а. – през 1985/1986 с Финикс).

Самият Александър Везенков вече сподели, че когато двубоите стартират ще се чувства още по-добре. Националът получи сериозни похвали от своите съотборници, като самият ДиАрън Фокс го нарече „един от най-добрите стрелци в света“, разказвайки как по време на тренировка наскоро Везенков е пропуснал само 7 пъти след 150 опита в стрелбата.

Александър Везенков и Кингс ще започнат с мачовете от предсезонната си подготовка на 9 октомври. Тогава „кралете“ ще играят срещу Торонто в „Роджърс Арена“ във Ванкувър.

След това на 12 октомври крилото и колегите му ще премерят сили с Лос Анджелис Лейкърс в „Хонда сентър“, в Анахайм, щата Калифорния. На 16 октомври селекцията на Майк Браун ще има за съперник Голдън Стейт, а три дни по-късно ще върне визитата на последния си съперник. На 20 октомври Сакраменто ще спори с Юта.

Първият официален мач на Александър Везенков и Сакраменто в НБА ще бъде на 26 октомври от 4.00 ч. българско време срещу Джаз.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани