11.8 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългари в чужбинаАлександър Везенков и Олимпиакос вдигнаха титлата в Гърция пред феновете в Пирея...

Александър Везенков и Олимпиакос вдигнаха титлата в Гърция пред феновете в Пирея (видео)

Крилото и съотборниците му достигнаха до златото в елита на южната ни съседка за втори пореден сезон

Александър Везенков и Олимпиакос получиха титлата в Гърция, която спечелиха след 3-1 в серията с Панатинайкос преди два дни. Това се случи на специално награждаване, което се проведе в Двореца на мира и дружбата, в Пирея пред около 9000 зрители.

Златото, което е под №14 в историята на клуба, бе връчено на капитана на „червено-белите“ Костас Папаниколау от президента на гръцката лига Вангелис Галацопулос. Първият я вдигна високо във въздуха под овациите на феновете в спортното съоръжение.

Новината на вечерта дойде от един от собствениците на Олимпиакос Панайотис Ангелопулос, който заяви, че е време клубът да се сдобие със собствена зала – Двореца на мира и дружбата.

Александър Везенков и Олимпиакос изпращат сезон, в който спечелиха три трофея – титлата, Купата и Суперкупата на Гърция. Освен това, селекцията на Йоргос Барцокас игра и финал в Евролигата, който обаче загуби в края срещу Реал Мадрид след 78:79.

През 2022/2023 Александър Везенков бе с ключов принос за успехите на Олимпиакос както в Европа, така и в Гърция. 206-сантиметровото крило стана MVP и Реализатор №1 на сезона в Евролигата, както и Най-полезен играч на турнира за Купата на Гърция.

През последния сезон 27-годишният баскетболист записва средно по 17.6 точки, 6.8 борби и 1.9 асистенции в общо 40 мача на гръцкия гранд в турнира на богатите. Освен това, Спортист №1 на България за 2022 г. регистрира и средни показатели от 16.7 точки, 5.7 борби и 2 асистенции в 30 срещи от гръцкия елит.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани