18.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияКУПА БЪЛГАРИЯ 2022: Рилски спортист елиминира Академик и ще играе на полуфинал

КУПА БЪЛГАРИЯ 2022: Рилски спортист елиминира Академик и ще играе на полуфинал

Самоковци стартираха защитата на трофея си с категорична победа

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист стартира защитата на Купата на България с категорична победа. В „Арена Ботевград“ носителят на трофея от миналия сезон надигра Академик Пловдив с 93:69 във втория 1/4-финал в турнира.

НАЙ-ДОБРИ: Бредън Браун завърши с 25 точки за победителите. Трей Портър добави 12 и 9 борби. С по 10 точки се отчетоха Павлин Иванов и Мирослав Васов, като първият направи и 7 асистенции.

Николай Титков бе най-добър за Академик Пловдив с 19 точки и 5 асистенции. Дейшон Найт вкара 14. Робърт Георгиев остана с 12 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Рилецо стартира ударно и направи серия от 10-0, дело на Трей Портър и Брендън Браун. Самоковци не спряха дотук и увеличиха преднината си до 21:8 чрез Павлин Иванов и Мирослав Васов. Академик отговори чрез Дейшон Найт и Николай Титков за 19:26 в края на първата част. През втория период Tрей Портър и Деян Карамфилов изведоха Рилски до 8 точки преднина, но Николай Николов и Робертс Фрейманис намалиха до 26:32. Самоковци отново достигнаха до лидерство с 10 точки чрез Ей Джей Хес и Трей Портър за 36:26. На три пъти носителят на Купата стигна до +12 в своя полза, но Томислав Минков, Дейшон Найт и Николай Титков поставиха на таблото 38:46. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата вицешампионите бяха автори на 9 безответни точки, дошли от Павлин Иванов и Брендън Браун, за 55:38. Академик се съвзе и чрез Дейшон Найт и Васил Бачев сведе изоставането си до 13 точки, но от другата страна Мирослав Васов, Трей Портър и Брендън Браун вкараха за 21 напред за Рилски. Въпреки усилията на Тони Гуджино, преднината на лидера в НБЛ стигна до 29 точки след успешни акции на Алекс Симеонов и Брендън Браун. През последната четвърт отборът на Людмил Хаджисотиров не изпусна контрола над двубоя. 

И ОЩЕ: Двубоят бе повторение на 1/4-финала за Купа България 2021. Преди 12 месеца в Панагюрище самоковци спечелиха срещу същия съперник с 87:78.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 26 март от 17.00 ч. Рилски спортист ще излезе срещу Берое в първия полуфинал в турнира за Купата на България в Ботевград.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани