10.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаЖелко Обрадович: Не си спомням хората да са говорили толкова много, когато...

Желко Обрадович: Не си спомням хората да са говорили толкова много, когато моята родина беше бомбардирана

Като човек аз съм против всяка война, казва още легендарният специалист

Наставникът на Партизан Желко Обрадович отговори на въпрос на литовски журналист относно войната в Украйна. Това се случи след поражението на неговия тим от литовския Лиеткабелис със 78:93 при визитата му в мач от турнира Еврокъп.

„Не искам да правя никакви изявления. Това не е първата война в живота ми. Аз съм на 62 години, помня много неща, но не си спомням хората да са говорили толкова много, когато моята родина беше бомбардирана през 1999 г. Тогава не видях хората да реагират така, както сега. Същото беше в Ирак, Сирия и Афганистан. Всички говорят толкова много за това, което се случва в Украйна и разбира се, имат право за това. Като човек аз съм против всяка война. Ужасно е, дори само един човек да загине„, сподели Желко Обрадович, който днес празнува рожден ден.

Относно мача, нямаме извинение за представянето си. Преди три дни имахме двубой срещу Цървена Звезда и спечелихме, но това не е оправдание. Това е най-лошото възможно извинение, което можете да намерите. В моя отбор имаше само двама баскетболисти, които играха както трябва – Кевин Пънтър, който винаги е готов да помогне на тима, и Раде Загорац. Другите бяха катастрофа„, смята легендарният специалист.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани