10.8 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоЕвропаАлександър Везенков за Олимпиакос: Ние сме един отбор, опитваме се да се...

Александър Везенков за Олимпиакос: Ние сме един отбор, опитваме се да се покриваме

Наградата за MVP на февруари можеше да бъде спечелена от Костас Папаниколау, смята крилото на Олимпиакос

Александър Везенков бе избран за MVP на месец февруари в Евролигата. По този повод крилото на Олимпиакос говори пред официалния сайт на най-силната клубна надпревара на Стария континент.

Изиграхме много важни мачове през февруари срещу много добри отбори. Успяхме и в четирите срещи и останахме начело в класирането, нещо много важно за нашата увереност, нашата игра, нашата химия. Много е важно влизането във финалната права. Имаме 13 играчи, готови да влязат и да играят, да изпълнят ролите си. Ние сме един отбор, опитваме се да се покриваме. Както е изграден съставът, единият играе за другия. Обичаме да движим топката, да играем като отбор, това е много важно„, заяви Александър Везенков.

Наградата спокойно можеше да бъде спечелена от Костас Папаниколау, той игра страхотно не само през февруари, но и през последните месеци. Той е нашият лидер. Опитва се да ни държи заедно, говори ни, когато нещата не вървят„, казва още българинът.

„Клише е, но ние гледаме само към следващия мач. Това правим от началото на годината“, допълва Спортист №1 на България за 2022 г.

За Александър Везенков и Олимпиакос предстои гостуване на Армани Милано утре (4 март) от 21.30 ч. в среща от 26 кръг в Евролигата. В този мач отборът на Йоргос Барцокас ще носи тъмни екипи в памет на жертвите от влаковата катастрофа в Гърция, при която загинаха около 50 души.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани