16.8 C
София
понеделник, май 13, 2024
НачалоНационални отбориАлександър Везенков, Брандън Йънг и финалисти в НБЛ сред избраниците на Росен...

Александър Везенков, Брандън Йънг и финалисти в НБЛ сред избраниците на Росен Барчовски за турнирите през лятото

Националите се събират на 1 юли

Селекционерът на България Росен Барчовски обяви групата от баскетболисти, които ще се подготвят за европейските квалификации през юли и август и предварителните олимпийски квалификации в Турция. „Лъвовете“ ще се съберат на 1 юли и ще тренират в началото на подготовката си в Правец.

Ето на играчи се е спрял Росен Барчовски:

Емил Стоилов – Менорка (Испания)

Симеон Лепичев – Черноморец

Андрей Иванов – ЦСКА

Димитър Димитров – Балкан

Алекс Симеонов – ЦСКА

Георги Боянов  – Черноморец

Коди Милър-Макинтайър – Газиентеп (Турция)

Лъчезар Димитров – Левски

Мартин Йорданов – Черно море Тича

Иван Алипиев – Латина (Италия)

Павлин Иванов – Балкан

Васил Бачев – Академик Пловдив

Деян Карамфилов – Рилски спортист

Константин Костадинов – Паленсия (Испания)

Брандън Йънг – ЦСКА

Александър Везенков – Олимпиакос (Гърция)

След 20 юли към групата за подготовка и участие в мачовете и от предварителните олимпийски квалификации, ще се включат младежкият национал Константин Костадинов и Брандън Йънг, който получи български паспорт в началото на годината.

България започва с гостуване на Норвегия в поредния кръг от квалификациите за Евробаскет 2025. Тимът ни се падна със скандинавците и Австрия в битка за едно място в същинската фаза на пресявките за шампионата. Мачът срещу Норвегия там е на 19 юли. На 22 юли България посреща Австрия. На 26 юли тимът ни почива, а на 29 юли приема Норвегия. За 2 август е предвидено гостуването на Австрия.

На 5 август тимът ни почива, за да се готви за мачовете от предварителните квалификации за Олимпийските игри в Париж през 2024 г. В пресявките за най-авторитетния баскетболен турнир българите се паднаха в група С, заедно с домакина Турция, Украйна и Исландия. Победителите от този поток ще се изправят в полуфиналите на турнира срещу първите два тима от групата на Нидерландия, Хърватия, Белгия и Швеция.

Турнирът ще започне на 12 август в Истанбул. Отборите ще играят „всеки срещу всеки“, като между втория и третия мач ще има ден почивка. За 18 август са предвидени полуфиналите на турнира, а финалът ще е на 20 август. Победителят продължава битката за виза за Париж през юни/юли 2024 г.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

  1. […] Селекционерът на националния ни отбор Росен Барчовски… – предварителната евроквалификация и предварителната квалификация за Олимпиадата през 2024 г. Участието на крилото на Олимпиакос в лагера на представителния ни тим изглежда обаче не е сигурно. […]

  2. […] Мъжкият национален отбор на България ще има две контроли преди турнирите, в които ще участва през юли и август – предварителната евроквалификация и предварителната квалификация за Олимпиадата през 2024 г. Отборът на Росен Барчовски ще премери сили с Люксембург. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани