5.8 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияАкадемик Пловдив наказа беззъб Спартак (видео)

Академик Пловдив наказа беззъб Спартак (видео)

Четвърти успех за селекцията на Йордан Янков в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Академик Пловдив се върна на пътя на успеха в НБЛ. В своята зала “Сила” тимът на Йордан Янков нямаше никакви проблеми срещу Спартак Плевен с 87:58 в последния мач от 7 кръг в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Томислав Минков завърши с 15 точки и 9 борби за Академик Пловдив. Робърт Георгиев и Тони Гуджино добавиха по 14. Мартин Сотиров наниза 12 точки.

Николай Маринов бе навсякъде по паркета за Спартак днес, като остави срещу името си в статистиката 24 точки и 8 борби. Любен Пасков остана с 10 и 7 борби. В игра след повече от месец се завърна Димитър Маринчешки.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Домакините си осигуриха двуцифрен аванс през първите 10 минути и чрез Мартин Сотиров, Тони Гуджино и Йере Вучица дръпнаха с 21:11. Ниският процент на успеваемост на гостите от средно разстояние, с едва 1 кош за две точки за цялото първо полувреме даде възможност на Академик да увеличи преднината си до 20 точки за 49:29. След паузата пловдивчани си правеха каквото си поискат на паркета, а усилията на Николай Маринов не бяха достатъчни на Спартак, който след 30 минути игра изоставаше с 43:67. През последните 10 минути ситуацията на терена не се промени коренно.

И ОЩЕ: Селекцията от Пловдив е с баланс от 4-3, като заема трето място в класирането на НБЛ. Плевенчани пък са последни с 6 загуби.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 23 декември Академик Пловдив ще гостува на Балкан, а Спартак Плевен ще приеме Ямбол.

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК ПЛОВДИВ – СПАРТАК ПЛЕВЕН

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани