16.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияШеметен старт на Академик Пловдив в НБЛ (видео)

Шеметен старт на Академик Пловдив в НБЛ (видео)

Само 3 точки не стигнаха на пловдивчани да открият сметката си с класическите 100

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Академик Пловдив стартира с победа сезон 2020/2021. Пловдивчани се наложиха като гости на Черно море Тича с 97:82 в мач от първия кръг в НБЛ, който се игра в зала „Христо Борисов“ във Варна.

НАЙ-РЕЗУЛТАТНИ: Антъни Гуджино оглави реализаторската листа за победителите с 20 точки, към които прибави и 5 борби. Още 20 точки за успеха на гостите дойдоха от капитана Васил Бачев, който добави 6 овладени топки под коша и 5 асистенции. На косъм от дабъл-дабъл остана Николай Титков с 10 точки и 9 асистенции.

За Черно море Тича 21 точки наниза Александър Стойков, а с 19 го последва Александър Янев, който се завърна в родния си клуб след престой в Берое. Националът хвана и 9 борби за 39 минути в игра. Талантът от Сърбия Милош Койбашич регистрира дабъл-дабъл от 12 точки и 11 борби за 22 минути престой на терена като титуляр.

ЛЮБОПИТНО: Дебют като старши-треньор на Академик Пловдив направи Йордан Янков, който през лятото смени начело на отбора оглавилия детско-юношеската школа на клуба Асен Николов. Редом до него, дебют с победа над Черно море Тича направи и прекратилия кариерата си Александър Груев.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В следващия кръг на 17-и октомври Академик Пловдив посреща Рилски спортист в Пловдив, а Черно море Тича гостува на Ямбол.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

Вижте пълен запис на двубоя:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани