10.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияУбедителен Левски на старта на сезона в НБЛ (видео)

Убедителен Левски на старта на сезона в НБЛ (видео)

Чавдар Костов наниза 28 точки за първата победа на столичани в шампионата през 2021/2022

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски стартира новия сезон и защитата на титлата си в НБЛ с убедителна победа. В своята зала „Универсиада“ тимът на Тити Папазов не се затрудни срещу Черно море Тича след 96:60 в мач от 1 кръг в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Чавдар Костов изнесе силен двубой за Левски и навъртя на сметката си 28 точки. Милен Захариев добави 20 и 8 борби. Марио Литъл и Венцислав Петков се разписаха с по 12 точки.

Михаил Молдов бе най-резултатен за Черно море Тича с 11 точки и 5 борби. Мартин Йорданов приключи с 9. Лъчезар Тошков остана с 8 точки, 5 борби и 5 асистенции.

КЛЮЧЪТ: „Сините“ овладяха контрола над двубоя още през първото полувреме и чрез Марио Литъл и Чавдар Костов дръпнаха с 39:18 след серия от 16-3. Голямата почивка пък настъпи при 47:27 в полза на столичани. След паузата въпреки усилията на младия тим на Черно море Тича, воден от Михаил Молдов и Мартин Йорданов, Левски поддържаше комфортния си аванс и чрез Милен Захариев и Венцислав Петков фиксира 66:42. До финалната сирена ситуацията на паркета не се промени, а домакините спечелиха с 96:60.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 16 октомври Левски ще гостува на Рилски спортист, а Черно море Тича ще приеме Ямбол.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – ЧЕРНО МОРЕ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани