16.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоНБАНБА с наръчник за безопасност от 134 страници за новия сезон

НБА с наръчник за безопасност от 134 страници за новия сезон

От лигата обявиха два начина за завръщане на заразен с COVID-19

От НБА са готови с правилата за безопасност, които отборите трябва да изпълняват през новия сезон. Според ESPN, всички тимове трябва да бъдат наясно с ръководството, което съдържа 134 страници с препоръки.

През този уикенд тимовете от най-силното първенство в света правят тестове за коронавирус, които са задължителни преди старта на отборните тренировки на 4 декември.

При положителна проба за COVID-19 заразеният може да се върне по два начина – след изолация от 10 дни след появата на симптомите или чрез два отрицателни PCR теста с разлика от не по-малко от 24 часа.

От НБА уточняват, че не възнамеряват да отменят сезона, ако има заразени, които не са играчи или част от отборите, както и в случай на малък брой инфектирани в отборите.

От лигата планират да отворят анонимна гореща линия, чрез която могат да се подават сигнали за нарушения на правилата. Подобен ход от Асоциацията приложиха в “балона“ в Орландо, в края на 2019/2020.

Новият сезон в НБА ще стартира на 22 декември.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани