10.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоЕвропаЛюдмил Хаджисотиров: Надявам се тези двубои да се отразят по добър начин...

Людмил Хаджисотиров: Надявам се тези двубои да се отразят по добър начин на младите ни играчи

Най-голямата причина за загубата срещу Орадея е разликата в класите, смята треньорът на Рилски спортист

Рилски спортист допусна пета поредна загуба във ФИБА Къп, след като отстъпи на румънския Орадея с 62:90 у дома. Треньорът на самоковци Людмил Хаджисотиров анализира срещата по следния начин: 

„Не смятам, че подходът и нагласата се оказаха решаващи за загубата. Когато паднахме с разлика в Румъния, всички бяха мотивирани да играем. Най-голямата причина за загубата обаче е разликата в класите. Ние играхме с пълни смени и ни вкараха много трудни кошове, но това е по-високото ниво. Имахме и лошо начало в първата част. Когато започнеш срещу такъв силен отбор, разконцентриран и с грешки, се отразява зле. Не мога да си го обясня, защото много говорихме преди срещата точно за такъв вид начало. След това, останалите части са почти равни, губим ги с по 2 точки разлика. В последната ни вкарват 21, но пък ние имахме проблем с реализирането на точки и така се получи разликата. В третата част имаше момент, в който свалихме до 12 точки, но ни вкараха две тройки от наши грешки, след което Ерик Нийл, който е играл на високо ниво, наистина ни надигра няколко пъти тежко и разликата пак се вдигна„, коментира Людмил Хаджисотиров.

Рилски спортист отстъпи на Орадея във ФИБА Къп (видео)

„Все пак не мога да не кажа, че групата ни е изключително тежка. Шоле е втори във Франция, Мехелен – в Белгия, а Орадея е първи в Румъния и игра Файнъл Фор във ФИБА Къп. Наистина много здрава група, но това е добър опит за нас, защото можем в България да си играем 10 години този баскетбол, но няма как да се срещнем с тази скорост и тази защита. Започваме леко да се нагласяваме, но пък жалкото е, че груповата фаза свършва„, допълва наставникът на самоковци, чийто тим е последен в група Е. 

„Орадея, както и другите два отбора, имат много дълга ротация, и който и да влезе, се държи едно постоянно, високо ниво. Поради тази причина и точките от резервите са 43-20 в полза на гостите, а в първото полувреме бяха 24-3. Много хубаво включване на Васко Попов от пейката, откъдето се вдигна и за нас тази статистика. Когато имаш тази дълга ротация от класни играчи, можеш да играеш агресивно в защита, но и да държиш високо темпо и тази класа в нападение. Такива отбори могат да те бият и с нормален, прав баскетбол, а като започнеш да играеш с пълни смени, могат да те бият и с игра един на един, с трудни стрелби“, смята Людмил Хаджисотиров.

Пак казвам, това пък е ценен опит за нас и вярвам, че тези мачове ще ни помогнат за това, което ни предстои в българската лига. Надявам се също тези двубои да се отразят по добър начин на младите играчи в състава ни, както и на чужденците. Възможностите са ни такива, че взимаме млади момчета, които за първа година играят в европейски турнири и трупат опит. В другите три отбора чужденците са играли с години в такива турнири и са доминирали в тях. Нашите момчета обаче се стараят, а и ветераните им помагат. Има много грешки, които трябва да се изчистят, но се надявам това да стане в НБЛ и там да показваме добра игра„, казва още специалистът. 

В последния мач срещу Шоле се надявам да можем да играем добър баскетбол и да седим добре“, завършва Людмил Хаджисотиров. 

ПрезGoogle
ИзточникRilskibasket.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани