16.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоНационални отбориКадетите дадоха само една част на Швейцария (видео)

Кадетите дадоха само една част на Швейцария (видео)

Успешен старт на европейското в София за националите до 16 г.

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Националният ни отбор за кадети започна с победа участието си на европейското първенство, Дивизия Б в София. В зала „Универсиада“ „лъвчетата“ се справиха с Швейцария с 66:60 в първия си мач от група B на турнира.

НАЙ-ДОБРИ: Александър Гавалюгов даде тон на България с 26 точки, от които 5 тройки. Станислав Хинков добави 14. Теодор Трифонов се отчете с 11 точки. Александър Жилев грабна 10 борби.

Андрин Илан Нжок бе много полезен за Швейцария и оформи дабъл-дабъл – 22 точки и 10 борби. Матео Да Силва остана с 10.

РАЗВИТИЕТО: Националите до 16 г. не се забавиха и още в първата част поеха лидерството чрез Александър Гавалюгов, Кристиян Василев и Станислав Хинков, за да фиксират 23:13 в своя полза. През втория период кадетите дръпнаха с 20 точки след успешни акции на Деян Колев, Михаил Калинов и Станислав Хинков, което им позволя да се оттеглят на почивката при резултат 36:22 в своя полза.

След паузата играта бе равностойна, а „лъвчетата“ съумяха да запазят комфортния си аванс, достигайки до 50:35. През последната четвърт Швейцария се вдигна на щурм и чрез Матео Да Силва, Лука Станкович и Андрин Илан Нжок намали пасива си до 6 точки, но накрая нашите не изпуснаха победата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 13 август (събота) от 18.15 ч. в зала „Универсиада“ отборът ни ще спори с Исландия. 

СТАТИСТИКА ОТ ШВЕЙЦАРИЯ 16 – БЪЛГАРИЯ 16

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани