10.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългари в чужбинаВезенков и Олимпиакос надиграха Арис в Гърция

Везенков и Олимпиакос надиграха Арис в Гърция

11 поред за българина и отбора му в шампионата на южната ни съседка

Александър Везенков и Олимпиакос записаха 11-ти пореден успех в Гърция. Българинът и тимът му не оставиха шансове на Арис след 89:67 у дома в изтеглен мач от 24 кръг в шампионата на южната ни съседка.

206-сантиметровото крило започна сред титулярите за Олимпиакос, като се задържа на терена 18 минути срещу един от бившите си отбори. В тях Александър Везенков се разписа със 7 точки, 5 борби и 1 асистенция, като бе 1/4 при стрелбата си от средно разстояние, 1/3 зад дъгата и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите съотборници Янулис Ларенцакис вкара 18 точки. Тайлър Дорси добави 16.

Антъни Коуън Джуниър бе най-добър за Арис с 14 точки, 5 борби и 9 асистенции. Кзеуриъс Уилямс остана с 12 и 7 борби.

Това бе 14-ти пореден триумф за „червено-белите“ над Арис по гръцките терени. Любопитен факт е, че последният успех на тима от Солун над съперника е от полуфинален двубой през 2015 г. след 84:74. Тогава над всички за Арис е Александър Везенков с 28 точки.

Олимпиакос има в актива си общо 17 победи и 1 загуба, като се изравни на върха с Панатинайкос. Двата отбора ще се срещнат на 11 април. 

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – АРИС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани