4.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоЕвропаВезенков измъчи Валенсия в Евролигата (видео)

Везенков измъчи Валенсия в Евролигата (видео)

Българинът близо до дабъл-дабъл за Олимпиакос

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос допуснаха шесто поражение в Евролигата през 2020/2021. Българинът и съотборниците му не успяха срещу една от сензациите в турнира през този сезон Валенсия с 85:96 у дома в двубой от 14 кръг.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило изтормози съперника, като остави срещу името си в статистиката за Олимпиакос 14 точки, 7 борби и 2 асистенции за 20 минути. При стрелбата си националът бе 3/3 от средно разстояние, 1/3 от тройката и 5/6 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите съотборници Костас Слукас наниза 18 точки плюс 7 асистенции. Ливио Жан-Шарл финишира с 14 и 7 борби.

Боян Дублевич бе най-резултатен за Валенсия с 20 точки и 9 борби. Дерик Уилямс отбеляза 16. Никола Калинич остана с 14 точки.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Гостите дръпнаха още в самото начало на двубоя след 25:16, а на почивката авансът им бе двуцифрен – 13 точки. След паузата опитите за обрат на Александър Везенков и компания не се оказа достатъчни, а “оранжевите” не изпуснаха лидерството.

И ОЩЕ: Гръцкият гранд има на сметката си и 7 победи, което го поставя на осмо място в класирането. Испанците пък триумфираха в Пирея за първи път от 17 години насам, като имат баланс от 9-5 и са пети.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 18 декември Александър Везенков и Олимпиакос ще приемат Реал Мадрид, а Валенсия ще играе с Цървена Звезда.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – ВАЛЕНСИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани