18.3 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияАкадемик със силно второ полувреме срещу Спартак (видео)

Академик със силно второ полувреме срещу Спартак (видео)

Пловдивчани спечелиха за 11-ти път в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Академик записа трета победа в последните си четири мача в НБЛ. В своята зала „Сила“ тимът на Йордан Янков се наложи над Спартак с 94:76 в двубой от 25 кръг в мъжия ни елит. Пловдивчани имат в актива си 11 победи и 12 загуби, като заемат четвърто място в класирането, докато плевенчани са с баланс от 4-17 и са осми.

НАЙ-ДОБРИ: Обрад Томич завърши с 24 точки и 9 борби за Академик Пловдив. Васил Бачев добави 15, 6 борби и 7 асистенции. Тони Гуджино оформи дабъл-дабъл – 14 точки и 12 борби.

Ивко Ивков бе най-резултатен за Спартак Плевен с 23 точки и 6 борби. Димитър Маринчешки остана с 22 и 7 борби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Домакините достигнаха до двуцифрен аванс още в началото след 18:8 чрез Николай Николов и Тони Гуджино. Гостите отговориха и чрез Димитър Маринчешки, Мартин Маринов и Ивко Ивков обърнаха до 26:23 в края на първата част. През втория период надлъването продължи преди Обрад Томич да даде крехък аванс на Академик за 46:44.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата пловдивчани напарвиха серия от 10-0, дело на Васил Бачев, Николай Титков и Обрад Томич, за 58:46. Гостите не се предадоха и сведоха изоставането си до 56:62 след успешен наказателен удар на Ивко Ивков. Тройка на Васил Бачев пък постави на таблото 65:56 в полза на Академик. През последната четвърт пловдивчани не изпуснаха инициативата и увеличиха аванса си до 22 точки.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 10 април Академик Пловдив ще гостува на Балкан, а ден по-късно Спартак Плевен ще играе с Ямбол. 

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК ПЛОВДИВ – СПАРТАК ПЛЕВЕН

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани