12.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНационални отбориАлександър Везенков сред най-полезните на петия кръг в световните квалификации (видео)

Александър Везенков сред най-полезните на петия кръг в световните квалификации (видео)

Българският национал достигна до КПД 30 в мача срещу Литва

Силното представяне на Александър Везенков срещу Литва заслужи висока оценка от анализаторите на Стария континент. Българинът намери място сред най-полезните играчи на петия кръг на пресявките за световното първенство през 2023 г. в зона Европа. 

206-сантиметровото крило записа дабъл-дабъл – 29 точки и 11 борби, но усилията му не бяха достатъчни на България, която отстъпи на Литва със 70:72 в „Арена Самоков“. Баскетболистът на гръцкия гранд Олимпиакос, който привлече вниманието и на Сакраменто в НБА, допълни сметката си с 2 асистенции и 2 откраднати топки за 38 минути на паркета като титуляр.

При стрелбата си Александър Везенков, който се завърна в националния ни отбор след близо 4-годишна пауза, бе 8/14 (57.1%) от средно разстояние, 3/9 (33.3%) зад дъгата и 4/5 (80%) от линията за изпълнение на наказателни удари. Всичко това му донесе коефициент 30. 

Компания на Александър Везенков в Идеалната петица на петия кръг в квалификациите за световното правят Лука Дончич, Матеуш Понитка, Лаури Марканен и Тригви Хлинарсон.

Можете да подкрепете българина в анкетата за званието MVP тук

Храбра България измъчи Литва и остана на крачка от още една победа в световните квалификации (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани