4.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияАкадемик Пловдив взе своето срещу Черно море Тича за две части (видео)

Академик Пловдив взе своето срещу Черно море Тича за две части (видео)

Тимът на Йордан Янков с победен старт на третия етап в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Третият етап в НБЛ започна с победа за Академик Пловдив. В своята зала „Сила“ отборът на Йордан Янков се справи с Черно море Тича с 84:70 в мач от 19 кръг в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Николай Николов отбеляза 20 точки за Академик Пловдив. Антъни Гуджино оформи дабъл-дабъл – 12 и 11 борби. Томислав Минков се отчете с 11 точки и 6 борби. Васил Бачев вкара 10 плюс 7 борби. На паркета не се появиха контузените Обрад Томич и Йере Вучица, но след травма отново по екип бе Адриян Секулов. 

Новото попълнение на Черно море Тича Терънс Томпсън остави силни впечатления с играта си и приключи с дабъл-дабъл – 17 точки и 10 борби. Мартин Стефанов остана с 10. В игра се завърна Георги Боянов, реализирал 9 точки. Със същия точков актив в съблекалнята се прибраха Александър Милов и Александър Стойков.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Пловдивчани взеха предимство през втория и третия период, в които навъртяха общо 46 срещу 29 точки за съперника. Освен това, Академик показа по-точен мерник в стрелбата от средно-далечно разстояние – 51% срещу 44% за „моряците“.

КЪМ КЛАСИРАНЕТО: Академик е с баланс от 8-9 и е на шесто място в подреждането на НБЛ. Тимът от Галин Стоянов пък е с 2 успеха и 15 поражения и е на последна позиция.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 6 март Академик Пловдив ще приеме Рилски спортист, а два дни по-късно Черно море Тича ще гостува на Ямбол.

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК ПЛОВДИВ – ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани