17.9 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоОще от светаЯо Мин и Пени Тейлър поведоха Клас 2023 в Залата на славата...

Яо Мин и Пени Тейлър поведоха Клас 2023 в Залата на славата на ФИБА (видео)

Церемонията се проведе в Манила само ден преди старта на световното първенство

Група от 12 души със забележителен принос към международния баскетбол бяха официално въведени в Залата на славата на ФИБА. Това се случи в Манила (Филипините) само ден преди старта на световното първенство.

Клас 2023 в Залата на славата на ФИБА включва легендата на китайския баскетбол и бивш играч на Хюстън в НБА Яо Мин, 3-кратната шампионка в WNBA с Финикс Меркюри Пени Тейлър, както и Амая Валдеморо (Испания), Юко Ога (Япония), Катрина МакКлейн (САЩ), Вламир Маркес (Бразилия), Сони Хендраван (Индонезия), Анджело Викториано (Ангола), Карлос Лойзага (Филипини/ посмъртно)Зураб Саканделидзе (Грузия/посмъртно), както и треньорите Валери Гарние (Франция) и Алесандро Гамба (Италия).

„От 2007 г. приветстваме в Залата на славата на ФИБА тези, които създадоха играта. Треньори и играчи, които са направили страните и клубовете си горди по време на състезания на ФИБА ​​като световното първенство. Ето защо за нас е чест да приветстваме тези 12 фантастични баскетболни личности в Клас 2023 на Залата на славата ​​във Филипините„, заяви по време на церемонията генералният секретар на международната централа Андреас Заклис.

Световното първенство в Индонезия, Япония и Филипините започва утре (25 август) и ще продължи до 10 септември. Общо 32 отбора ще се борят за медалите на турнира.

Вижте пълен запис на церемонията:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани