10.5 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияЯнко Янков: Момчетата изпълниха указанията и закономерно спечелихме

Янко Янков: Момчетата изпълниха указанията и закономерно спечелихме

За мен участието в плейофите е много специално, заяви треньорът на Шумен

Влязохме малко по-отпуснато в срещата, но взехме борбата и под двата коша, което ни даде възможности за допълнителни точки от втори шанс. Имаме 32 точки от бърза атака, което прави играта по-лесна и това тежи на съперника. Момчетата изпълниха указанията и закономерно спечелихме мача. Доста солиден Джъстин Кохайда, което мисля е и рекорд в лигата за борби – 26, въпреки много лошия процент от наказателната линия. Той много ни помогна през сезона с голямото си тяло и присъствието, което има под коша“, заяви треньорът на Шумен Янко Янков след успеха на Ямбол с 84:71 в мач от последния 32 кръг на редовния сезон в НБЛ.

„За мен участието в плейофите е много специално. На мен клубът ми е много на сърце и се радвам, че всички, които ни подкрепят, дочакаха този момент. Още по-радващо е, че основната част от състава са много шуменци. Това беше идеята още от самото начало на развитието на клуба – да запазим силната школа и през сезоните да произвеждаме наши момчета, които да попълват първия отбор. През този сезон потвърждаваме това наше желание„, добави наставникът на „жълто-зелените“, които са с баланс от 15-17.

Плейофите ще са тежки, няма какво да се лъжем. Рилски е фаворит, разполага с много класен отбор, опитни българи и класни чужденци. През сезона веднъж ги изненадахме, надявам се да го повторим и поне един мач от серията да спечелим“, завърши Янко Янков.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани