9.7 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългарияЯнко Янков: Много класен противник, но имаше и хубави моменти

Янко Янков: Много класен противник, но имаше и хубави моменти

Трябва да се концентрираме и фокусираме, да се поучим от грешките си и да надграждаме, смята наставникът на Шумен

Играхме срещу водачите в класирането, те имат само две загуби и то при непълен състав. Много класен отбор. Слаб старт за нас, но искам да поздравя момчетата за характера, който показаха във втората и третата част. Успяхме да се върнем, да намалим разликата до 10 точки. Коригирахме защитата, но ръстовото им превъзходство и в борбата под коша през последната четвърт им даде много възможности за допълнителни атаки и имат цели 16 точки от втори опит, което много тежи. Пазил си 24 секунди и ти вземат борбата в нападение. Да не говорим, че повечето от тези борби бяха в непосредствена близост до коша ни и ги решаваха веднага. Ще се повторя, много класен противник, но имаше и хубави моменти“, коментира наставникът на Шумен Янко Янков след загубата от Рилски спортист със 75:102.

До 32-33 минута се държахме прилично. Накрая може би не ни стигнаха и силите. Влизаме в тежък цикъл, следващата среща е в понеделник, нямаме много време за почивка и за корекция. Трябва да се концентрираме и фокусираме, да се поучим от грешките си и да надграждаме от мач на мач. Втори пореден двубой залата е почти пълна, което много ме радва и още повече, че е пълно с деца. Надявам се ще бъдат едни бъдещи баскетболисти. Те са най-важното, заради което трябва да има един такъв отбор, да има от кого да гледат, да се учат и да влизат все повече в залата“, казва още треньорът на новака в шампионата.

Рилски спортист мина кота 100 в Шумен (видео)

Ето и какво каза за срещата баскетболистът на Шумен Пламен Русков:

Много се радвам, че треньорите ми дават шанс да играя на таков високо ниво с такива играчи. Само така се израства. В заключителните 5 минути, в края на мача не ни стигат силичките и оттам идва разликата. В началото пък влизаме уплашено, защото това е първия отбор – лидерите, но като се отпуснахме, започнахме да играем нашата игра.“

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани