10.5 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияЯнко Янков е новият селекционер на 16-годишните национали

Янко Янков е новият селекционер на 16-годишните национали

Управата на федерацията с решения за треньорите при подрастващите

Янко Янков е новият треньор на националния ни отбор за кадети до 16 г. Това решение бе взето на Управителен съвет на Българската федерация по баскетбол.

Освет това, стана ясно, че начело на младежите остава Васил Христов. Представителният ни тим при юношите ще бъде воден от Стойо Чолаков, който по-рано тази година изведе 16-годишните национали до промоция в Дивизия А.

Преслав Пешев ще поеме националния ни отбор за жени до 20 г. Маргарита Маринкова ще работи с девойките до 18 г., а Лъчезар Коцев ще бъде на пейката на националния ни тим за кадетки до 16 г.

По време на заседанието са приети още годишните работни планове за 2024 г. на селекционерите при подрастващите, както и на тези при мъжете и жените Росен Барчовски и Таня Гатева. Освен това, Управителният съвет към БФБ възлага на Треньорската комисия до 30 януари 2024 г. да разработи план за устойчиво развитие на треньорски кадри на националните отбори.

Управата утвърди проект на БФБаскетбол за кандидатстване за финансово подпомагане от ММС на провеждането на Европейското първенство за жени до 20 г. в Дивизия Б в София от 6 до 14 юли догодина по Програмата за финансово подпомагане на дейности по провеждане на домакинства на международни спортни състезания на територията на Република България. Местният организационен комитет за шампионата ще е с председател Филип Виденов и членове Елеонора Рангелова, Красимира Петрова, Иван Ценов, Христо Христов, Марио Андреев и Цветелина Кръстева.

Приети са и два нови клуба като членове на федерацията – Баскетболен клуб Волтрон с председател Константин Касъров и Сдружение баскетболен клуб Дъ Кингс с председател Данаил Киров.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани