Янис: По-трудно е да играеш в Европа, отколкото в НБА

Да представяш страната си не е лесно, това е отговорност, смята баскетболистът на Милуоки

561

Янис Адетокунбо вече се настройва към новия сезон в НБА със своя Милуоки. 211-сантиметровото тежко крило изпраща страхотно лято, макар и малко уморен след участието на европейското с Гърция.

„Много по-трудно е да играеш в Европа, отколкото в НБА. Очевидно нивото на таланта в НБА е по-високо, но в Европа играта е по-трудна и по-напрегната. Противниците те преследват по целия терен, който е по-малък от този в НБА. Нивото на съпротива и физическа игра е по-високо. Очевидно физиката в Европа компенсира липсата на талант, нивото на умения, смята Янис Адетокунбо.

Да представяш страната си не е лесно, това е отговорност. Ти представяш цяла държава, излизаш под нейния флаг. Има над 10 млн. души в Гърция, като 6 или 7 млн. от тях гледаха мачовете. Това е невероятно… Малко съм уморен физически и психически, но подхождам към новия сезон на НБА с радост и нетърпение. Беше страхотно лято“, допълва 27-годишният баскетболист.

Предишна статияБългария се изкачи с четири места в класация на ФИБА
Следваща статияКлей Томпсън за Стеф Къри: Може да играе на високо ниво толкова дълго, колкото поиска
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."