8.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияЛокомотив 2020 с победа на старта на плейофите в ББЛ А група

Локомотив 2020 с победа на старта на плейофите в ББЛ А група

Тимът на Георги Младенов надви ЦСКА в първия си мач от тази фаза

Локомотив 2020 стартира с победа участието си в плейофите на регион Запад на ББЛ А група. В първия мач от четвъртфиналите тимът се наложи над ЦСКА със 79:70 в столичната зала „Триадица“. Двубоят бе много интересен и равностоен почти до самия край.

След сравнително равностойно начало Локомотив успя да вземе леко предимство и след десет минути игра водеше с 21:16. В резултатна и атрактивна втора четвърт обаче силите се изравниха. Тимът на Христо Ценов заличи изоставането си няколко минути преди почивката и дори поведе за кратко, но след първото полувреме разликата от 5 точки за символичните домакини се запази – 46:41.

След почивката размяната на водачеството продължи и играта вървеше кош за кош, а преди заключителната четвърт баскетболистите на Георги Младенов водеха с 63:61. В средата на финалната част силна серия на Локомотив му двуцифрен аванс за първи път в мача. След това ЦСКА нямаше сили да стопи подобна разлика, въпреки че се бори до края.

Трима играчи на Локомотив 2020 завършиха с по 17 точки – Антон Диков, Самуел Франсис и Кристиян Ставрев, като последният взе и 13 борби. Иван Павлов вкара 13 точки, с 10 е Милен Дудев.

Виктор Маргаритов бе над всички за ЦСКА с 21 точки. Асен Попов има 11 точки и 11 борби.

Играе се до две победи от три мача, като втората среща е на 21 май, отново в същата зала.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани