10.7 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНационални отбориБългария се изкачи с четири места в класация на ФИБА

България се изкачи с четири места в класация на ФИБА

Oтборът на Росен Барчовски заема 47-ма позиция сред баскетболните нации в света

България отбеляза прогрес в класицията на ФИБА за националните отбори. Националният ни отбор се изкачи с 4 места в ранкинга на международната централа, който бе обновен след края на континенталните турнири при мъжете.

Oтборът на Росен Барчовски заема 47-ма позиция сред баскетболните нации в света с общо 269.3 точки. Националите се нареждат 24-ти в зона Европа след завръщането си на европейско първенство.

На шампионата на Стария континент, който се проведе по-рано този месец, нашите финишираха на 20-то място в крайното класиране с баланс от 1-4. В своята група А „лъвовете“ победиха Грузия с 92:80, но отстъпиха на Испания с 87:114, на Турция с 87:101, на Черна гора с 81:91 и на Белгия с 80:89.

Лидери в класацията на ФИБА продължава да бъдат САЩ с общо 760.7 точки. В Топ 10 са още световният и европейски шампион Испания, Австралия, Аржентина, Франция, Сърбия, Словения, Литва, Гърция и Италия.

Пълното издание на класацията можете да видите тук

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани