11.8 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългарияЯмбол наказа трима чужденци

Ямбол наказа трима чужденци

Кевин Хънт, Маркедрик Бел и Питър Кис са отстранени, заради нарушение на дисциплинарния правилник

Ямбол ще разчита само на български играчи до края на сезона в НБЛ. От клуба разкриха в социалните мрежи, че чуждестранните играчи Кевин Хънт, Маркедрик Бел и Питър Кис са отстранени и няма да продължат с тима на Тони Дечев. Причината е нарушение на дисциплинарния правилник на ямболския клуб.

За грубо нарушение на дисциплинарния правилник на клуба ръководството на БК „Тунджа“ Ямбол отстрани от отбора Кевин Хънт, Маркедрик Бел и Питър Кис. 

След поведението им в разрес с клубния правилник на тримата бе наложена финансова санкция, и впоследствие бе взето решение за отстраняването им. 

Ръководството на клуба няма да толерира подобни прояви на погазване на обществения ред. 

Извиняваме се на привържениците ни и граждани на Ямбол за поведението на бившите вече наши състезатели, нямащо нищо общо с общоприетите обществени норми. 

Ямбол ще продължи първенството само с български играчи – шестима на професионални договори и петима юноши. Целта – класиране на първите две места във втората шестица и участие в плейофите – остава“, се казва в официалната позиция на ямболския клуб.

Кевин Хънт има общо 11 мача за Ямбол във всички турнири този сезон. В тях гардът записва средно по 12.6 точки, 3.6 борби и 3.3 асистенции.

Питър Кис се включи в общо 19 срещи на „жълто-сините“ през 2023/2024, като в тях има средни показатели от 20.6 точки, 6.6 борби и 2.2 асистенции.

Маркедрик Бел участва в общо 4 двубоя на отбора на Тони Дечев. В тях 203-сантиметровият играч регистрира средно по 15.5 точки и 4.3 борби.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани