11.8 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоНационални отбориЮношите се подготвят в Ботевград

Юношите се подготвят в Ботевград

14 баскетболисти тренират под зоркия поглед на Асен Николов

Българският национален отбор за юноши до 18-годишна възраст влезе в тренировъчен режим. В края на настоящата седмица българите стартираха подготовка за европейското първенство в Матазиньош (Португалия). Това разкри селекционерът Асен Николов.

Селекцията на Николов се подготвя в Ботевград, където на линия са 14 баскетболисти. Това са Стефан Михайлов (Балкан Ботевград), Момчил Кадиев (Левски), Максим Бочев (Левски), Джереми Колев (Кикзибам), Иво Корестилов (Балкан Ботевград), Стоян Ганев (Дунав), Кристиян Челенков (ЦСКА), Георги Цеков (ЦСКА), Станислав Хинков (Лудвисбург), Теодор Трифонов (Дунав), Иван Димитров (БУБА Баскетбол), Димитър Стамов (Академик) и Кристиян Василев (Балкан Ботевград).

С тима тренира и Ерсан Биджил от академията на ЦСКА Москва в Турция. Той притежава български паспорт. В началото на следващата седмица ще се присъединят Александър Гавалюгов от Балкан и Деян Колев от Стела Адзура. Както знаем, първият е на лагер NBA Global Academy в Канбера.

Първите проверки за младите „лъвове“ ще бъдат на 28 и 30 юни, когато ще приемат Великобритания. След това предстоят контроли със Северна Македония в Скопие. Приятелските мачове са планирани за 5 и 6 юли.

За българите e предвиден и турнир, който ще се състои от 13-и до 15-и в Истанбул. Част от надпреварата ще бъдат още съставите на Турция, Белгия и Чехия. На 13 юли българските национали ще срещнат белгийците, а ден по-късно ще играят с чехите, докато на 15 юли ще сложат край на своето участие с мач срещу южните ни съседи.

Шампионатът на Стария континент в Дивизия Б ще се проведе от 21 до 30 юли. Младите „лъвовете“ са в група D, където ще срещнат тимовете на Белгия, Латвия и Швейцария.

ПрезGoogle
ИзточникSuperbasket.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани