7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияЧерноморец удържа Черно море Тича в морския дуел в НБЛ (видео)

Черноморец удържа Черно море Тича в морския дуел в НБЛ (видео)

Бургазлии бяха на път да изпуснат преднина от 28 точки, но не изтърваха победата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черноморец спечели за първи път в НБЛ през 2021 г. В своя зала “Бойчо Брънзов” отборът на Васил Евтимов се наложи над Черно море Тича със 79:67 в морския сблъсък на 12 кръг в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Марвин Смит се завърна в игра за Черноморец с 19 точки и 15 борби. Със същия точков актив в съблекалнята се прибра Уендъл Люис, който овладя 12 борби. Евгени Хаджирусев се отчете с 18 точки. Дианте Болдуин вкара 16. Константин Коев грабна 10 борби плюс 7 точки и 7 асистенции.

Веселин Георгиев и Цветомир Куртев бяха най-резултатни за Черно море Тича с по 13 точки. Александър Стойков и Мартин Коцев останаха съответно с по 11 и 10, като и двамата грабнаха по 6 борби.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Бургазлии изнесоха много силно първо полувреме, в което лимитираха съперника до 27 точки, отговаряйки с 43 след силна игра на триото Марвин Смит, Уендъл Люис и Дианте Болдуин. След паузата преднината на “акулите” набъбна до +28 точки, но това не сломи гостите. Черно море Тича сведе пасива си до 7 точки чрез Веселин Георгиев, Цветомир Куртев и Александър Стойков. Евгени Хаджирусев и Дианте Болдуин подпечатаха победата на Черноморец с крайното 79:67.

И ОЩЕ: Селекцията от Бургас е с баланс от 4-6, като заема шесто място в класирането, докато “моряците” имат 2 успеха и 9 поражения, което ги поставя на седмо място в подреждането.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 15 януари Черноморец ще гостува на лидера Рилски спортист, докато ден по-късно Черно море Тича ще приеме Спартак Плевен.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНОМОРЕЦ – ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани