Чавдар Костов: Очаквам да вземем поне две победи на европейското

Всички момчета са много мотивирани, споделя капитанът на България

394

Капитанът на България Чавдар Костов отдели време за феновете преди предстоящите изпитания за представителния ни тим на Евробаскет 2022 и преди предквалификациите за шампионата на Стария континент през 2025 г. срещу Кипър и Румъния тази седмица. Гардът отговори на въпросите на привържениците в чат, организиран от БФБ в социалната мрежа Instagram. 

Ето и част от отговорите на Чавдар Костов: 

– Какво очакваш от двубоя с Испания?  

– Ще бъде много тежък двубой. Надявам се да се представим доста добре. Имат много играчи от Евролига и НБА. Всичко си зависи от нас.  

– Мотивацията трябва да е по-голяма срещу такива звезди… 

– Мотивацията винаги е много голяма, все пак националният отбор не играе много често на европейско първенство. Така, че всички момчета са много мотивирани. 

– Според теб, групата трудна ли е? 

– В която и група да бяхме, мисля, че всичките са трудни за нас. Все пак не сме някаква феноменална класа. Отиваме да се борим и да се представим добре.

 – Как мислите, че ще се представите на Евробаскет? 

– Мисля, че ще се представим доста добре на европейското първенство. Всичко си зависи от нас. Трябва да покажем същата игра, която показваме досега.  

– Какви са очакванията ти за този турнир? 

– Очакванията са ми да вземем поне две победи на европейското първенство.  

– Как върви подготовката? 

– Подготовката вече свърши. Надявам се да сме свършили доста добра работа и да се представим добре на мачовете.  

– Какво си спомняш от Евробаскет 2011? 

– Имам много хубави спомени от Евробаскет 2011. Спомням си, че постигнахме две много хубави победи. Надявам се и на сегашното европейско да са минимум две.  

Утре (25 август) от 19.00 ч. в “Арена Самоков” Чавдар Костов и колегите му от националния ни отбор ще приемат Кипър в първия си мач от група F на предквалификацията за Евробаскет 2025.  

Предишна статияРилски спортист с водосвет за здраве преди една от тренировките си
Следваща статияКевин Дюрант продължава с Нетс
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."