10.5 C
София
неделя, май 5, 2024
НачалоБългарияЦСКА срази Балкан и е втори в НБЛ (видео)

ЦСКА срази Балкан и е втори в НБЛ (видео)

"Червените" със седма победа в шампионата, макар и без треньора си Росен Барчовски

КАКВО СЕ СЛУЧИ: ЦСКА вече е еднолично втори в НБЛ. Тимът от София, който днес бе воден от помощник-треньора си Даниел Клечков, се справи с Балкан с 95:86 като гост в дербито на 10 кръг в родния елит. „Армейците“ се с баланс от 7-3, докато „зелените“ са трети с 6 успеха и 4 поражения, колкото има и Спартак Плевен.

И ОЩЕ: „Червените“ бяха без треньора си Росен Барчовски, който е наказан. Освен това, столичани се разделиха с Маркъс Хамънд.

НАЙ-ДОБРИ: Георги Боянов наниза 27 точки за ЦСКА плюс 7 борби, 3 асистенции и 4 откраднати топки. Кейлъб Уесън регистрира дабъл-дабъл – 21 и 10 борби. Брандън Йънг се отчете с 19 точки, 7 борби и 5 асистенции. По 11 вкараха Александър Радукич и Венцислав Петков.

Димитър Димитров бе най-резултатен за Балкан с 24 точки. Малик Топин остави срещу името си 16 и 7 борби. Карл-Йохан Липс и Майки Диксън останаха съответно с по 13 и 12 точки.

РАЗВИТИЕТО: В началните минути ботевградчани взеха предимство от 4 точки за 13:9 чрез Димитър Димитров и Малик Топин. Последваха няколко смени на водачеството преди гостите да направят серия от 12-2, дело на Александър Радукич, Георги Боянов и Брандън Йънг, за да фиксират 26:19 в своя полза в края на първата част. През втория период „зелените“ отговориха чрез Димитър Димитров, Мартин Сотиров и Девин Харис за 39:34. ЦСКА не се забави и с помощта на Георги Боянов, Кейлъб Уесън и Александър Радукич излезе отново напред с 43:41. Тройка на Майки Диксън обаче постави на таблото 44:43 в полза на Балкан.

След паузата бронзовият медалист в НБЛ от миналия сезон започна по-добре и след след успешни акции на Георги Боянов, Александър Радукич, Брандън Йънг и Венцислав Петков отново пое лидерството след 56:46. Шампионите все пак намериха сили и чрез Карл-Йохан Липс, Димитър Димитров, Майки Диксън и Николай Грозев маркираха 70:66 в своя полза. В последните 10 минути Балкан увеличи преднината си до 7 точки, но ЦСКА се върна чрез Брандън Йънг, Венцислав Петков, Георги Боянов и Александър Радукич за 85:82. До финалната сирена „червените“ не изпуснаха повече водачеството и спечелиха с 95:86.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 9 декември ЦСКА ще бъде домакин на Берое, докато Балкан ще има визита на Академик Пловдив. 

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – ЦСКА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани