13.3 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългарияЦСКА сложи край на календарната година в НБЛ с нова победа (видео)

ЦСКА сложи край на календарната година в НБЛ с нова победа (видео)

"Червените" се наложиха над Шумен у дома

КАКВО СЕ СЛУЧИ: ЦСКА спечели за четвърти пореден път в НБЛ. В своята зала „ЦСКА“, в местността „Къро“, в столицата „червените“ се наложиха над Шумен със 79:58 в мач от 13 кръг в родния елит. „Aрмейците“ вече имат баланс от 7-5, докато „жълто-зелените“ са с баланс от 2-10.

НАЙ-ДОБРИ: Зейн Ноулс се отчете с 20 точки и 9 борби за ЦСКА. Райли Оуенс добави 15, 11 борби и 6 асистенции. Алекс Симеонов финишира с 12 точки и 8 борби.

Николай Георгиев бе най-добър за Шумен и оформи дабъл-дабъл – 18 точки и 11 борби. Георги Кендеров вкара 12. Адриян Секулов остана с 11 точки и 8 борби.

РАЗВИТИЕТО: Домакините започнаха със серия от 9-2, дело на Райли Оуенс, Мартин Сотиров и Зейн Ноулс, но Шумен отвърна чрез Николай Георгиев, Адриян Секулов и Георги Кендеров за 11:11. Надлъгването продължи преди Райли Оуенс да фиксира 16:15 за ЦСКА в края на първата част. През втория период Шумен излезе напред за 25:20 след успешни акции на Адриян Секулов, но столичани се доближиха след кош на Райли Оуенс и Андрей Иванов за 27:29. Георги Кендеров и Николай Георгиев бяха точни за 34:29 в полза на гостите.

След паузата ЦСКА заформи серия от 22-9, дело на Джордан Калахан, Мартин Сотиров, Райли Оуенс, Зейн Ноулс и Алекс Симеонов, за да дръпне с 51:43. До финалната сирена селекцията на Росен Барчовски не изпусна инициативата и стигна до успеха с крайното 79:58.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 7 януари 2023 г. ЦСКА ще гостува на шампиона Балкан, докато същия ден Шумен ще приеме Черно море Тича.

СТАТИСТИКА ОТ ЦСКА – ШУМЕН

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани