Борислав Младенов: Мога и искам да се подобря в много аспекти

Беше много добър сезон за мен, добави баскетболистът на Виртус Имола

1061

Борислав Младенов изпраща силен сезон с Виртус Имола в Италия. С негова помощ тимът запази мястото си в Серия Б и през 2023/2024.  

Пред официалния сайт на клуба бившият младежки национал сподели какви са впечатленията му от последната година, а освен това, говори и за своето представяне. Ето какво каза той:   

– Приключи един незабравим сезон за Виртус Имола. С какви впечатления оставате от него? 

– Беше много добър сезон. Показахме на всички, че сме силен отбор и че сме хора, които не искат да са подценявани от другите отбори. Направихме толкова много красиви неща, които породиха толкова много красиви емоции. Този сезон трябва да го помним, за да запазим увереността и винаги да вярваме във всичко, което правим. Ако искате да спечелите или ако искате да достигнете върха, трябва да имате вяра в това, което правите. 

Тази година бяхме прекрасен колектив, както и хората, които работят в клуба. Направихме всичко възможно, а отборът постигна отличен резултат в редовния сезон. Лично аз не съм много доволен, защото бих искал да достигнем до плейофите за промоция. Тимът показа, че е силен и можеше да го направи. Също така съм убеден, че винаги можем да се справим по-добре. Сега се опитваме да се насладим на отличния сезон, който приключи, да си починем малко и след това да се подготвим възможно най-добре през лятото с поглед към следващия. 

– Как бихте коментирали сезона? 

– Що се отнася до мен, мисля, че играх доста добре. Направих това, което треньорът ми каза, опитвайки се да постигна всичко по най-добрия начин. Както винаги, може да се направи много повече и много по-добре. Мога и искам да се подобря в много аспекти, но мисля, че беше много добър сезон за мен. Важно е, че намерих много добри хора до себе си, преди всичко група фантастични момчета. Винаги ще ги помня.

– Бяхте един от най-атрактивните играчи в региона. Кой е вашият Топ 5 на отиграванията ви в мачовете през 2022/2023? 

– Не знам, толкова са много. Трудно ми е да избера. Любима ми е забивката срещу Анкона в мач №5. 

– Кои бяха ключовите моменти в сезона на Виртус Имола? 

– Когато загубихме пет поредни мача, след това се обединихме и успяхме да се изправим. Това беше важно, защото ако не бяхме го направили в онзи момент, рискувахме да загубим много повече. Вместо това, всички останахме заедно, за да успеем да излезем от този тежък период. 

– Какво бихте казали на феновете? 

– Дори и да се опитате да опишете тези фенове, няма да успеете. Тези хора ни следваха навсякъде. Те са важни за мен, обичам този град и се чувствам като у дома си. 

Благодаря на всички за всичко, което направиха за мен. Никога няма да забравя как окачиха българското знаме в моя чест срещу Флоренция. Благодаря на феновете, те винаги ще бъдат в сърцето ми. Обичам ги много.

Предишна статияЕкип от първия сезон в НБА на Уилт Чембърлейн е продаден на търг за $1.8 млн.
Следваща статияРуи Хачимура начело на състава на Япония за световното първенство
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."