9.6 C
София
неделя, май 5, 2024
НачалоБългарияЦСКА залага на американски център (видео)

ЦСКА залага на американски център (видео)

Кейлъб Уесън е сред новите имена при "червените"

ЦСКА привличе в редиците си и още един баскетболист. „Червените“ ще разчитат през новия сезон и на американеца Кейлъб Уесън.

Роден е на 29 юли 1999 г. в Уестървил, щата Охайо. Висок е 208 см. и играе на позиции 4 и 5. Завършва гимназия в родния си град, след което продължава развитието си в Охайо Стейт.

На този пост гледахме десетки възможни състезатели, защото за нас е много важно да сме силни под кошовете. Който се интересува от колежански баскетбол знае, какво означава да си основен център на Охайо Стейт. Убеден съм, че с Кейлъб направихме правилния избор. Той ще има огромен принос за ЦСКА и го чака дълга и успешна кариера в Европа„, смята наставникът на „армейците“ Росен Барчовски.

След като не е избран в драфта на НБА през 2020 г., подписва с Голдън Стейт, но няколко месеца по-късно е освободен. Продължава в G-Лигата отвъд океана със Санта Крус Уориърс. През 2021 г. се озовава на Стария континент, за да се присъедини към белгийския Остенде.

След това преминава през израелските Макаби Ришон и Галил Гилбоа. През последната година играе за филипинския Финикс Супер Фюъл и пуерториканския Индиос. Във Филипините има средно по 18.5 точки, 16.9 борби и 4.5 асистенции в общо 13 мача.

Вижте го сами: 

 

ПрезGoogle
ИзточникCSKA-basket.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани