Цветомир Чернокожев: Искаме да работим професионално и да покажем добри резултати

Ако влезем в Топ 3 и в двата турнира, ще бъде нормално, заяви едно от новите попълнения на Спартак

862

„Има една приказка – кой превари, той завари. Спартак бе първи. Освен това, харесвам условията тук. В Левице и Левски, откъдето аз идвам, основата беше върху чужденците, съвсем различна философия за игра. Така реших да пробвам с идването ми тук. Всичко, което се случи в последния сезон, мe научи да бъда търпелив. Имаше страшно много проблеми, аз за първи път попадам в такава обстановка. Не искам да казвам всичко лошо. Това е минало. Пожелавам успех на Левски, пожелавам им да си покрият задълженията и да продължат да функционират както трябва„, сподели едно от новите попълнения на Спартак Цветомир Чернокожев.

“Миналата година отборът на Спартак се промени на 180 градуса. Бях свикнал да ги гледам основно с игра в нападение, а в защита от време на време, повече в домакинствата. В последната година в Спартак показаха, че тук може да се работи добре. Тази година искаме да работим професионално и да покажем добри резултати. Смятам, че и ръководството, и треньорите са амбицирани. Тодор Тодоров е млад, но мисля, че в лицето на Галин Стоянов ще има голяма подкрепа. Марин Яцински също се вписва доста добре, ние сме работили с него 5-6 години в Правец. Ще си помагат взаимно“, допълва бронзовият медалист в НБЛ през миналия сезон с Левски. 

Спартак Плевен започна подготовка с 11 българи (видео)

След като трябва да има по 2-ма българи на терена, много ми е интересно как ще се запълнят отборите. Със сигурност ще бъде интересно. Да, ЦСКА се завръщат. Пожелавам им да се завърнат така, както искат. Сигурен съм, че г-н Барчовски ще направи всичко възможно да бъдат сред най-добрите„, добави баскетболистът на плевенчани. 

Очаквам на всеки мач залата да е пълна и да побеждаваме. Миналата година Спартак бе четвърти, мисля, че този сезон най-нормално е да сме в Топ 3. За две години това е добре. Ако влезем в Топ 3 и в двата турнира, ще бъде нормално. Със сигурност първенството ще бъде интересно„, смята Цветомир Чернокожев. 

Предишна статияБогдан Петков: Времето ще покаже дали и колко трябва да вдигнем нашето ниво
Следваща статияБалкан привлече още един американец (видео)
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."