6.7 C
София
неделя, май 12, 2024
НачалоЕвропаФилип Виденов влезе в Младежката комисия към ФИБА Европа

Филип Виденов влезе в Младежката комисия към ФИБА Европа

Общо четирима българи в постоянните комисии на международната централа

Президентът на БФБ Георги Глушков се включи в първото заседание на новия Борд на ФИБА Европа. В столицата на Словения – Любляна, новият президент на европейската централа Хорхе Гарбахоса събра колегите си за среща, като следващата такава ще е през есента в Швейцария. Той разясни на колегите си докъде са стигнали преговорите с Евролигата по отношение на календара и структурата на европейските клубни турнири.

На заседанието новият борд бе приветстван лично от президента на ФИБА Хаман Нианг и генералния секретар на световната централа Андреас Заклис. Гост бе и президентът на УЕФА Александър Чеферин.

В Любляна бе утвърден съставът на постоянните комисии за следващия мандат. Единодушно Георги Глушков бе утвърден за вицепрезидент на Техническата комисия на ФИБА Европа. Изпълнителният директор на БФБ Филип Виденов пък вече е член на Младежката комисия. Елеонора Рангелова вече ще е член на Комисията по състезанията.

Интересен е и фактът, че член на Женската комисия във ФИБА е Михаела Везенкова. Дъщерята на члена на УС на БФБаскетбол и президент на Балкан Сашо Везенков и сестра на MVP на Евролигата за сезон 2022/2023 и Спортист №1 на България Александър Везенков представлява Кипър в комисията.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани