5.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаФИБА дава още един шанс за Олимпиадата в Париж

ФИБА дава още един шанс за Олимпиадата в Париж

12 отбора от световните квалификации и още четири от предварителните квалификации за Евробаскет 2025 ще се борят в предолимпийска квалификация

ФИБА ще даде още един шанс на oще отбори от световните квалификации да се борят за места на Олимпиадата в Париж през 2024 г. 40 тима ще се включат в олимпийски предквалификационни турнири, които ще се проведат през следващата година.

12 от тези състави ще бъдат от отпадналите след втория етап на световните квалификации в Зона Европа. Към тях ще се присъединят още четири тима от предварителините квалификации за Евробаскет 2025, в които участва и България. С тях ще се състезават още 24 тима от останалите зони на ФИБА. Само пет от тези тимове ще продължат към пресявките за Олимпиадата след две години.

В квалификационните турнири за Олимпиадата ще има четири групи с по 6 отбора. Само победителите от тези надпревари ще имат възможност да пътуват до Франция през 2024 г.

Според първоначалните информации, олимпийските предквалификационни турнири ще бъдат през август или септември 2023 г. В тях тимовете ще се борят в пет надпревари, в които ще играят по 8 състава.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани